MFT.18.14.26.

Meghívó az MFT Szegedi Osztály 2018. április 26-i előadóülésére

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya tisztelettel meghívja Önt a 2018. április 26-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő ELŐADÓÜLÉSÉRE.

Dr. Karancsi Zoltán: AZ AURORA BOREALIS NYOMÁBAN ÉSZAK-NORVÉGIÁBAN


Az északi sarkkörön túlra télen leginkább az északi fényt keresők kelnek útra, persze ez nem jelenti azt, hogy meg is találják... A norvégiai tél komoly megpróbáltatásokat állít az utazók elé - még ha a tengerparton a meleg áramlatok hatására enyhébb is az idő. A sarkkörtől 400 km-re északra fekvő Tromsø volt a térség felfedezésére tett utazásaink központja. Tromsø nemcsak a legészakibb egyetemi város, de az északi-sarki expedíciók is innen indulnak. A város legfontosabb látnivalói mellett az előadás során bepillantást nyerhetünk a térség felszín-fejlődésébe, a területet egykor uraló vikingek történelmébe.

S hogy mit lehet ilyenkor itt csinálni turistaként? Kipróbáltunk olyan téli tevékenységeket, mint a hótalpazás, a kutyaszán és persze gyönyörködtünk a télen-nyáron lenyűgöző norvég táj változatosságában is.


AZ ÜLÉS HELYE:

Szeged, Egyetem utca 2-6. Ady-téri épület III. emelet – Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Krajkó Gyula tanterem


Dr. Mucsi László - elnök és Dr. Pál Viktor - titkár


MEGHÍVÓ




Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.