VERSENYFELHÍVÁS! PREZENTÁCIÓS TECHNIKÁK VERSENY 2018

Mutasd meg, Te hogy adsz elő, és nyerd meg díjainkat!

Fejleszd előadói képességed, és bővítsd élvezettel szakmai referenciád!

Készülj, jelentkezz, és nyűgözd le a közönséged – legyen szó akár a természettudományokról, vagy valamely művészeti ágról!

Legyél Te a karod sztárja!

Mérd össze előadói képességedet a többi hallgatóval az Összegyetemi fordulóban is!


Nyeremények:

A kari győzteseknek felkészítő workshop a döntőre Várkonyi Andreával!

I-III. helyezett: pénzjutalom + különdíj

Részletek: www.sztehetseg.hu és facebook.com/SZTE.Tehetsegpont

A verseny célja: Tudományos témák közérthetően, élvezetes előadásmódban.


A Szegedi Tudományegyetem Tehetségpontja tudományos prezentációs versenyt hirdetett azon egyetemi hallgatók számára, akik tehetséget és kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy egy tudományos problémát a közönség számára érthetően, prezentációs eszközök segítségével bemutassanak.

A cél a hallgatók tehetségének kibontakozása. A versenyzők a tudományos munkájukon túl, az előadói képességükre koncentrálva kerülnek megmérettetésre, ezzel segítve őket a további kutatásaikban, előadásaikban.


Értékelési szempontok: A képi megjelenítés, a technikai eszközök használata és a stílus is fontos. A közönség is szavazhat a versenyzőkre, így az érdeklődés felkeltése, valamint a zsűri számára az összbenyomás is értékelésre kerül. További pontokat ér a beszédstílus, gesztusok és a testbeszéd is. Az időkeretet (max. 7 perc/előadás) szigorúan be kell tartani, túllépés esetén a prezentáció nem folytatható tovább.

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is szavazhat a közönség a legjobb előadóról. A nyertes hallgatók pénzdíjban részesülnek.

A döntő nyertesei értékes jutalmakban részesülnek!


Az egyetemi forduló időpontja:2018. április 12. (csütörtök) 14 óra

helyszíne: AGÓRA.


Az egyetemi fordulóba minden kar legjobbja kerül a kari fordulón való szereplés alapján.


A TTIK kari forduló időpontja:

2018. március 20. (kedd) 16 óra


Felmerülő kérdésekkel kapcsolatban Dr. Bajmócy Péter kari felelőst kereshetik a bajmocypeter@hotmail.com e-mail elérhetőségen.


Jelentkezési feltételek:

Bármely SZTE-TTIK-s alap- vagy mesterképzésben részt vevő hallgató, de a verseny jellege miatt előnyt élveznek az osztatlan tanárszakos hallgatók

Szabadon választott tudományos téma, de itt most nem (csak) a szakmai mélységek, hanem a közérthetőség és a jó előadásmód a meghatározó

Időtartam: max. 7 perc/előadás

Formátum: ppt, vagy prezi

Rövid, fél- egyoldalas absztakt az előadás címével. (emaiben elküldeni Dr. Bajmócy Péternek)

A hallgató neve, szakja, esetleges témavezetője, korábbi tudományos eredményei (emailben elküldeni Dr. Bajmócy Péternek)


Kari felelős:

KAR Verseny szervező Elérhetősége
TTIK Dr. Bajmócy Péter bajmocypeter@hotmail.com


TTIK kari forduló időpontja: 2018. március 20.

Kari nevezés: 2018. február 23-ig emailben a Kari felelősnél. (az absztrakt és az adatok elküldésével)

Felkészítő workshop a döntőre a Tehetségpont szervezésében: 2018. április 5.


Az absztraktok alapján választjuk ki a Kari forduló résztvevőit, majd a kari forduló győztese jut tovább az egyetemi fordulóba. A kari fordulóban legjobban szereplő hallgatók pénzjutalomban részesülnek.

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.