borito_kep2

Meghívó az MFT Szegedi Osztály 2019. május 23-i előadóülésére

Simon György: KUBAI KOKTÉL - Pillanatképek az átalakuló szigetország mindennapjaiból - Szubjektív útikalauz és kedvcsináló


MEGHÍVÓ

A Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya

tisztelettel meghívja Önt a


2019. május 23-án, csütörtökön 17 órakor kezdődő

ELŐADÓÜLÉSÉRE.


Simon György:

KUBAI KOKTÉL

Pillanatképek az átalakuló szigetország mindennapjaiból - Szubjektív útikalauz és kedvcsináló


A „Az Antillák gyöngye” „Az amerikaiak játszótere” „Castro örök diktatúrája” hívták már sokféleképpen a Karib-térség legnagyobb szigetét, Kubát. A kilencvenes években kezdődő, megállíthatatlan társadalmi és (nagyon lassú) gazdasági átalakulás közepette, Kuba keresi új, immár önálló helyét a világban. Vajon megtalálja? Lesz valaha teljesen független, ugyanakkor gyarapodó, jóléti demokrácia? Merre tart Kuba gazdasága, pénzügyi rendszere (kettős valutarendszer), turizmusa? Mit gondol erről egy „átlag” kubai? Ezekre a kérdésekre keressük majd együtt a választ. Ugyanakkor Kuba továbbra is egy semmihez sem hasonlítható, mámoros, csábító, érzéki, vad, fűszeres világ. Melyben egyszerre van jelen a mindent átható életigenlés, a zene, a tánc, a dohány, a rum, a kávé élvezete, valamint a mélyen vallásos hit. A katolicizmus és az afrikai gyökerű joruba szertartások különös egyvelege a szanteria.


AZ ÜLÉS HELYE:

Szeged, Egyetem utca 2-6. Ady-téri épület

III. emelet – Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Krajkó Gyula tanterem

Dr. Mucsi László elnük és Dr. Pál Viktor titkár


MEGHÍVÓ

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.