otdk_2019

Az SZTE TTIK Földrajzi és Földtudományi Intézetének hallgatói kiemelkedően szerepeltek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az ország legnagyobb tudományos diákrendezvénye, a 2 évente megrendezésre kerülő Országos Tudományos Diákköri Konferencia 2019. április 23-26 között Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen tartotta meg Fizika, Földtudományok és Matematika szekcióját. Az intézetet 7 hallgató képviselte idén, mindannyian díjazottként tértek haza.

A Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszékről 6 hallgató vett részt a megmérettetésen, akik a Társadalomföldrajz Alszekció munkájában vettek részt:


Népességföldrajz tagozaton Gracsek Alexandra (témavezető: Bajmócy Péter) 2. helyezett lett és elnyerte a Doktoranduszok Országos Szövetsége szekció-különdíját is.


Településföldrajz tagozaton Horváth Gergő (témavezető: Nagy Gyula) lett különdíjas.


Terület- és településfejlesztés tagozaton Francia Dóra (témavezető: Nagy Gyula) 1. helyezett, Enyedi Fruzsina (témavezető: Pál Viktor) 2. helyezett lett.


Turizmusföldrajz tagozaton Izing Máté Antal (témavezető: Kovács Csaba) 2. helyezett lett, Süli Dorottya (témavezető: Martyin-Csamangó Zita) különdíjat kapott.


Az Ásványtani, Geokémiai és Kőzettani Tanszékről egy hallgató nyerte el az indulás jogát, ő a Földtudományok Alszekcióban indult:


Kőzettan, geokémia tagozaton Halász Noémi (témavezető M. Tóth Tivadar, valamint Berkesi Márta és Guzmics Tibor külső témavezetők) 2. helyezett lett.


A hallgatóknak és témavezetőiknek ezúton is gratulálunk és további sikereket kívánunk! Reméljük, hogy 2021-ben hasonló sikereket érnek el hallgatóink, akkor hazai pályán, hiszen a következő OTDK Fizika-Földtudományok-Matematika Szekcióját a Szegedi Tudományegyetem rendezi.

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.