Nevtelen_terv_1

Gyászhír

Megrendülten tudatjuk mindazokkal, akik szerették és tisztelték, hogy kollégánk, tanárunk, barátunk Dr. Csatári Bálint nyugalmazott egyetemi docens, 2019. szeptember 17-én, életének 71. évében elhunyt. Emlékét kegyelettel megőrizzük.


Nevtelen_terv


Dr. Csatári Bálint a Földrajzi és Földtudományi Intézetben a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéken, továbbá a Földtudományok Doktori Iskolában évtizedeken keresztül adta át tudását és tapasztalatait. Remek előadói készségével, tudomány- és emberszeretetével számos geográfus generáció szemléletét formálta; nemcsak oktatott, nevelt is. Oktatómunkájához kapcsolódóan számos szakdolgozat, diplomamunka és doktori értekezés készült. Kiemelkedő szerepet töltött be a terület- és településfejlesztő geográfusok képzésében, széleskörű szakmai kapcsolatai révén jelentős mértékben hozzájárult a Földrajzi és Földtudományi Intézetben, és azon belül a Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszéken folyó képzés gyakorlati vonatkozásainak megerősítéséhez, a geográfus diploma munkaerőpiaci elismertetéséhez.


Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Friss Hírek

2024. február 29-én, csütörtökön a „100 éves a szegedi geográfusképzés: földrajztudomány a fenntartható jövő szolgálatában” című előadássorozat első előadása, ahol Vajda Tamás, az SZTE Levéltárának igazgatója bemutatta Kogutowicz Károly iskolateremtő munkásságát, majd ezt követően intézetünk jelen lévő oktatói, illetve a közönség szakmai beszélgetést folytattak az előadóval.

Az érdeklődőknek köszönjük a részvételt.