geojatek

GEOjáték

Kedves Hallgatók és Középiskolás diákok!


A Földrajzi és Földtudományi Intézet egy játékra invitál minden jelenlegi és leendő hallgatót!

Ismerd meg játszva a földrajz és földtudomány színes világát!

A játék keretében A Földrajzi és Földtudományi Intézet előre meghatározott időpontokban, rendszeresen ismeretterjesztő cikkeket jelentet meg, melyeknek köszönhetően a játékosok megismerhetik a a földrajz és a földtudomány színes világát. A cikkekhez mindig mellékelünk egy feladványt, feladatot, rejtvényt, melynek megoldását az olvasmány alapján, vagy kis utánajárással könnyen meg lehet oldani. Az cikkek és a hozzá tartozó feladatok letölthetők INNEN! Az első cikk válaszait 2018. november 9-én pénteken 16:00 óráig kérjük megküldeni a geo@geo.u-szeged.hu email címre. A második cikk válaszait 2018. november 23-án pénteken 16:00 óráig kérjük megküldeni!

A játék előre láthatóan 2019 tavaszának végéig fog tartani, és a legtöbb helyes választ beküldő hallgató, diák értékes könyvjutalomban részesül!
Kérjük, ha a helyes megfejtést csatolmányban küldöd, a file-t nevezd el a saját nevedre, és az email-ben tüntesd fel az elérhetőséged!

Gyere és játssz velünk, ismerd meg, milyen témákban kutatnak a Földrajzi és Földtudományi Intézet munkatársai, kapcsolódj be a tudományba és zsebeld be a jól megérdemelt jutalmat!

Friss Hírek

A Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézete (MTA KRTK RKI) 2018. december 6-án, Békéscsabán rendezi meg a VI. Alföld Konferenciát "Újrakezdők a periférián – Leszakadás, válság és helyi válaszok az Alföldön és azon túl" címmel.


A konferenciára még előadóként is lehet jelentkezni szeptember 30-ig a nagyg@rkk.hu e-mail címen. A jelentkezési lap letölthető ITT.


A konferencia programtervezete, és további információk ITT találhatók.

Friss hírek