nyito_SZTE_keresztfelev

Mintegy 30 szakon hirdet keresztféléves mesterképzéseket az SZTE

A Szegedi Tudományegyetem 6 kara, 29 mesterképzést hirdet a 2023-as keresztféléves felvételi eljárásban. A jelentkezők nappali és levelező tagozatos, állami ösztöndíjas, és költségtérítéses képzések közül választhatnak. Az érdeklődők november 15-ig a felvi.hu oldalon jelentkezhetnek.

A Szegedi Tudományegyetem hat kara – a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar – hirdet mesterképzéseket a 2023-as keresztféléves felvételi eljárásban. A karok nappali és levelező tagozaton, államilag finanszírozott és önköltséges formában is hirdetik képzéseiket. A jelentkezők 29 szak közül választhatnak.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar filozófia, finnugrisztika, francia nyelv, irodalom és kultúra, hungarológia, kommunikáció- és médiatudomány, olasz nyelv, irodalom és kultúra és vallástudomány mesterképzésre várja a jelentkezőket.

Az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar szociálpolitika, a Gazdaságtudományi Kar marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás (angol nyelven), pénzügy és vállalkozásfejlesztés szakokon indít mesterképzéseket a keresztfélévben.

A Mérnöki Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, élelmiszermérnöki, mechatronikai mérnöki, gépészmérnöki, valamint műszaki menedzser szakokra, a Mezőgazdasági Kar környezetgazdálkodási agrármérnöki, növényorvosi, természetvédelmi mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésére várja a jelentkezőket.

A Természettudományi és Informatikai Kar alkalmazott matematikus, fizikus, gazdaságinformatikus, info-bionika mérnöki, környezetmérnöki, matematikus, mérnökinformatikus, programtervező informatikus, vegyész mesterképzéseket kínál.

A felvételizők 2023. november 15-ig a felvi.hu oldalon elérhető E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. A jelentkezés hitelesítésének határideje az eddigi évekkel ellentétben szintén 2023. november 15-e. A felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalók az SZTE Felvételi oldalán olvashatók.

Pósa Tamara

Fotó: Pexels


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



Ujvari_Greta_kicsiÚjvári Gréta – MK, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki Msc

Bács-Kiskun megyéből jöttem, és mivel nem szerettem volna nagyvárosba menni, Szeged ideális választásnak tűnt. Azért maradtam az SZTE-n mesterképzésen, mert az alapszakon megszerettem az egyetemet, és kiváló oktatókkal találkoztam. Nagyon jó volt a közösség is, ami a mérnöki kart illeti, igazi kis családias hangulatról tudok beszámolni. A kar számos lehetőséget kínál a hallgatóknak a munka, a gyakorlatok terén is, akár duális képzést is választhat az érdeklődő.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.