Bezár

Hírarchívum

2024. Április

1 2 

Rekordszamu_resztvevovel_zajlott_le_az_SZTE_Mernoki_Kar_Nemzetkozi_Hete

2024. április 08.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara március 18-22. között CEEPUS, ERASMUS+ és ERASMUS+ BIP hallgatókat és oktatókat látott vendégül nemzetközi mobilitási kapcsolatai keretében.

pexels-photo-1921326

2024. április 05.
1 perc

Újabb izgalmasnak ígérkező tudománynépszerűsítő előadással folytatódik az SZTE IKIKK Digitális Társadalom Kompetenciaközpontjának új rendezvénysorozata a Somogyi-könyvtárban.

Dr. Váradi Péter emlékére szerveznek konferenciát az SZTE Mérnöki Kar közreműködésével_Fotó_Kovács-Jerney Ádám

2024. április 04.
2 perc

Az SZTE Mérnöki Kar, a Szegedi Zsidó Hitközség és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Szervezetének képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá Váradi Péter születése 100. évfordulójának emlékéül szolgáló rendezvénysorozat szervezése céljából.

Cover_sajtocikkhez

2024. április 03.
2 perc

Április 11-ig lehet jelentkezni az SZTE Állásbörzét megelőző felkészítő programokra. Pályatervezési tanácsadáson, rajzelemzésen, CV-tanácsadáson is részt vehetsz az SZTE Karrier Iroda szervezésében. Az Állásbörzét április 23-án tartják a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Szures_S-4

2024. április 03.
2 perc

A SZÍVSN Országos Betegegyesület és az SZTE Kardiológia Centrum idén is négy alkalommal hívja a lakosságot kardiológiai szűrőnapra. Március 23-án csaknem 60 páciensnél végeztek szűrővizsgálatokat, és mindenki egyénre szabott tanácsokkal, orvosi szakvéleménnyel térhetett haza.

Az_SZTE_Konfuciusz_Intezet_kozremukodesevel_fejlodik_tovabb_a_kinai_nyelvoktatas_Szegeden_nyit

2024. április 03.
5 perc

A Kínai Nyelv Napja alkalmából rendezett konferenciát március 27-én Szegeden az SZTE Konfuciusz Intézet és a Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola. A konferencia témája a digitalizáció nyújtotta lehetőségek szerepe volt a kínai nyelvoktatásban.

Nagykovetseg_fogadas_S-248

2024. április 02.
9 perc

Nagyot fordult a világ az első, 2020. április 9-én megjelent Karikó-interjúnk óta. A változás egyik kifejezője, hogy Karikó Katalin megkapta – Drew Weissmannal megosztva – a 2023. évi fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat. Karikó Katalint, a Szegedi Tudományegyetem Nobel-díjas professzorát a vakcináról és terápiáról, a jó és az álhírekről, a kedvenc ételéről és virágairól is kérdeztük 2024 tavaszán.

Masodik_helyen_vegzett_az_SZTE_Guardians_a_II._Amerikai_Futball_Kupanapon

2024. április 02.
3 perc

Pécsett szervezték a II. Amerikai Futball Kupanapot március 23-án. A helyszín a Pécsi Tudományegyetem TTK atlétikapályája volt, ahol az SZTE Guardians csapata szoros döntőben szerezte meg az ezüstérmet.

kezmuves1

2024. április 02.
2 perc

Az SZTE Sansz nevű támogató programja olyan innovatív kezdeményezés, amely a Szegedi Tudományegyetemen tanuló speciális képzési igényű hallgatók számára biztosítja az egyenlő esélyeket és támogatást az oktatáshoz és egyetemi szolgáltatásokhoz való hozzáférés terén.

Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese, az SZTE ÁJK Üzleti Jogi Intézet vezetője

2024. április 01.
7 perc

Az új technológiai környezet új jogi és etikai igényeket támaszt. Ebben a helyzetben olyan szakjogászokra van szükség, akik interdiszciplináris szinten értik az élelmiszeripar, az energetika vagy a nukleáris energiatermelés mérnöki problémáit; és fordítva, olyan mérnökökre, akik ismerik az ágazatok joganyagát. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának Üzleti Jogi Intézete az új igényekre új innovatív szakjogi továbbképzésekkel válaszolt. Prof. Dr. Gellén Klárával, az intézet vezetőjével, az SZTE oktatási rektorhelyettesével beszélgettünk.

1 2 

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek