jun11hir

A BTK tanszékei az MTA kutatói partnerei lettek

Kutatási és oktatási keretmegállapodás született a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara és a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Központja között.

A megállapodás előzménye a bölcsészkar Magyar és Egyetemes Középkori Történeti, Altajisztika és Régészeti Tanszékeivel létesített korábbi tudományos együttműködés, melynek keretében könyvkiadás és medievisztikai kutatócsoport jött létre. A szakmai-tudományos együttműködés a jövőben ki fog terjedni közös könyvsorozat kiadására, tervásatások szervezésére, konferenciák megrendezésére.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_32

Prof. Dr. Kérchy Anna a Szegedi Tudományegyetem Angol-Amerikai Intézetének egyetemi tanára, az Angol nyelvű irodalmak és kultúrák doktori program vezetője. Kutatásai széleskörűek: foglalkozik többek között a 19-21. századi nőírókkal, fantasztikus irodalommal, gyermek- és ifjúsági irodalommal, mesekutatással, posztstrukturalista/feminista irodalomelmélettel, s a Viktoriánus és a posztmodern képzelet metszéspontjait is gyakorta vizsgálja. Számos, köztük a nők kutatói életpályájával foglalkozó szervezet tagja, hiánypótló művek szerzője, miközben aktív résztvevője magyar és nemzetközi kutatási projekteknek is. A viktoriánus nonszensz poétikája és politikája: Metamediális játék Lewis Carroll fantáziavilágaiban című akadémiai doktori értekezését 2023 őszén védte meg sikeresen, 2024 tavaszán pedig hivatalosan is az MTA doktora lett.