956126 - E-MUSE

A projekt címe: Cheese microbial Ecosystems Multiscale Modelling: mechanistic and data driven approaches integration


A projekt azonosító száma: 956126 - E-MUSE

 

A (fő)kedvezményezett neve: Institut National de la Recherche Agronomique, INRAE

 

Konzorciumi partnerek:

1. kedvezményezett: Universite Paul Sabatier Toulouse III

2. kedvezményezett: Agencia Estatal Consejo Superior

Deinvestigaciones Cientificas, CSIC

3. kedvezményezett: Stichting VU

4. kedvezményezett: Katholieke Universiteit Leuven

5. kedvezményezett: Universita ta Malta

6. kedvezményezett: Nizo Food Research BV

7. kedvezményezett: Alma Mater Studiorum - Universita di Bologna

8. kedvezményezett: Szegedi Tudományegyetem

9. kedvezményezett: CHR. HANSEN A/S

 

A szerződött támogatás összege:

Elkülönített forrásösszeg: 3901305,60 EUR

Európai Uniós hozzájárulás : 3901305,60 EUR

 

Konzorciumi partnerek és a támogatási összeg megosztása:

Konzorciumi tag neve

Megítélt támogatás

(EUR)

Önerő

(EUR)

Nemzeti

társfinanszírozás

(EUR)

Összesen

(EUR)

Institut National

de la Recherche

Agronomique, INRAE

1 049 046,12

0

0

1 049 046,12

Universite Paul

Sabatier Toulouse III,

251 870,04

0

0

251 870,04

Agencia Estatal

Consejo Superior

Deinvestigaciones

Cientificas, CSIC

468 581,76

0

0

468 581,76

Stichting VU

242 687,88

0

0

242 687,88

Katholieke

Universiteit Leuven

466 776,00

0

0

466 776,00

Universita ta Malta

227 659,68

0

0

227 659,68

Nizo Food Research BV

242 687,88

0

0

242 687,88

Alma Mater Studiorum -

Universita di Bologna

251 203,68

0

0

251 203,68

Szegedi Tudományegyetem

426 202,56

0

0

426 202,56

CHR. HANSEN A/S

274 590,00

0

0

274 590,00

 

A projekt megvalósítás időszaka:. 2021. január 1. – 2024. december 31.


Projektmenedzser: Gaál-Lajtos Kinga


Pénzügyi vezető: Marinki-Farkas Nikolett


Szakmai vezető: Dr. Vidács László



A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célja, hogy egy európai szintű együttműködés keretében fiatal kutatóknak biztosítson képzést az élettudományok és az informatika határterületén. A kutatás, témáját illetően a sajtérés mikrobiológiai folyamatainak modellezéséről szól. Az SZTE szerepe a kutatásban a sajtérés során keletkező adatok feldolgozásának gépi tanulási eljárásokkal történő támogatása, valamint egy olyan mélytanuláson alapuló modell kifejlesztése lesz, mely segítségével az érés korai szakaszaiban mért körülmények alapján becsülni tudjuk a végtermék tulajdonságait, mint például íz, illat, állag. Ennek megvalósítása érdekében az egyik feladatunk a mérésekből származó adatok kitisztítása, valamint a gépi tanulás szempontjából releváns jellemzők azonosítása lesz. Ezt követően mélytanuláson alapuló modellt fogunk fejleszteni, amihez a jelenleg state-of-the-art-nak tekinthető architektúrákat és eljárásokat fogjuk felhasználni.

Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az Egyetem fenntartója:

Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány